Ամբողջահատիկ ցորենի ալյուր
25 կգ/պարկ
Ալյուրը ստացված է ամբողջահատիկ, նորագույն տեխնոլոգիաներով զտված, և միայն առողջ ցորեններից: Մեր առաջարկած ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրը չի պարունակում հավելյալ խառնուրդներ, փոխարենը պահպանում է օրգանիզմի համար ցորենի բոլոր օգտակար հատկանիշները: Մեր առաջարկած ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրից առանց բարելավիչների, հավելյալ ներկանյութերի և վիտամինների ստացվում է բնական, փափուկ, չփշրվող, լավ բարձրացող մուգ գույնի (սև) հաց: Ինչպես նաև այս ալյուրի խառնուրդով կարելի է պատրաստել տարբեր հացատեսակներ` ապահովելով յուրահատուկ նուրբ համ ու հոտ, որոնք չեն կորցնի իրենց օգտակար հատկանիշները անգամ 4-5 օր անց: Այս ամենը հաշվի առնելով` բալանսավորված և լիարժեք սննդի դեպքում, ըստ սննդագետի, օրական մինչև 150-200 գրամի չափով կարելի է ներառել ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրի հացը։ Ի դեպ, պետք չէ խաբնվել հայաստանյան շուկայում վաճառվող հացի մուգ գույնի, դա ամենևին էլ չի նշանակում, որ հացը պատրաստված է ցածր կարգի ալյուրից։ Պետք է ուշադիր կարդալ մակնշումը: Հաճախ մարդկանց թվում է, որ իրենք ձեռք են բերում սև հաց, շատերը չեն հասկանում մակնշման վրա եղած «ցորեն Բ/Տ» գրությունը։ Իսկ դա նշանակում է, որ հացը պատրաստված է բարձր տեսակի ալյուրից` հետևաբար մուգ գույնը ստացել են ներկանյութի օգնությամբ։ Ստացվում է, դիաբետով հիվանդի համար ձեռք են բերում իբր օգտակար սև հաց, բայց պարզվում է, որ այն ոչ միայն ցածր կարգի ալյուրից չէ, այլև ներկանյութ է պարունակում։ Ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրի հացը օրգանիզմի վրա չի թողնում նույն ազդեցությունն ու հետևանքները, ինչ բարձր կարգի ցորենի ալյուրը։ Բարձր կարգի ցորենի ալյուրից պատրաստված հացն իր կալորիականությամբ բարձր է, քան ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրի հացը, բացի այդ, ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրի հացի օգտագործման դեպքում մարսելիությունը շատ ավելի լավ է։
Ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրից թխված հացի օգտագործումը խորհուրդ են տալիս նաև սննդագետները և դիետոլոգները: Ամբողջահատիկ ցորենի ալյուրի հացն ավելի օգտակար է, արյան պարունակության պիկեր չի առաջացնում, ունի համեմատաբար ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, պարունակում է չլուծվող թաղանթանյութ, որը դրական ազդեցություն է թողնում նյութափոխանակության և աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի կարգավորման համար և չի նպաստում ավելորդ քաշին աճին: